Parcarea din Constanța și Mamaia va deveni gratuită pe timp de noapte, a anunțat primarul Vergil Chițac

Parcarea din Constanța și Mamaia devine gratuită pe timp de noapte. FOTO Primăria Constanța

Obligativitatea plății locurilor de parcare în Constanța între orele 22.00 și 08.00 va fi eliminată. Decizia primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac, urmează a fi supusă aprobării Consiliului Local.

Totodată, modalitatea prin care hotelierii închiriază locurile de parcare din stațiunea Mamaia va fi simplificată. Aceștia vor putea pune la dispoziție turiștilor un abonament ce le va permite acestora să parcheze oriunde în zona 0, și nu doar într-un loc specific, stabilit în prealabil.

„Având în vedere contextul economic în care ne aflăm, am luat această hotărâre din dorința de a mai scădea din presiunea care apasă pe umerii constănțenilor, dar mai ales a turiștilor care aleg să-și petreacă concediul în orașul nostru. Este o modificare ușor de implementat, care nu necesită o consultare publică, dat fiind că are rolul de a reduce din obligațiile cetățenilor. Totodată, ne dorim să creștem numărul locurilor închiriate de către hotelieri, în prezent fiind închiriate doar 1300 de locuri de parcare din totalul de .7000 disponibile în Mamaia”, a declarat primarul Constanței, Vergil Chițac.

Modificările urmează a fi supuse votului consilierilor municipali în următoarea ședință a Consiliului Local.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*