Au fost publicate rezultatele examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie. Rata de promovare, înainte de contestații, depășește cu puțin 30 la sută

Examen, educatie, elevi

Rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului național de bacalaureat 2021 la nivelul județului Constanța, înainte de contestații este de 30,23 la sută. Din totalul candidaților promovați – 361, 103 provin din promoțiile anterioare.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Constanța, la probele scrise s-au prezentat 1.194 de candidați, din cei 1.439 înscriși. A fost eliminat pentru fraudă/tentativă de fraudă un candidat, care nu se va mai putea înscrie la următoarele două sesiuni.

Rezultatele, înainte de contestații, au fost afișate marți, 31 august, în centrele de examen și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. La fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, tot marți, 31 august, în intervalul orar 12.00 – 18.00. În cazul formulării și transmiterii în sistem electronic a contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (1-3 septembrie), vor fi afișate vineri, 3 septembrie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*