Pacienții suspectați cu COVID 19 din județul Constanța vor fi triați în Sistemul Modular Medical de Izolare și Tratament Constanța

Spitalul militar mobil de la Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Pacienții din județul Constanța suspectați că au contractat noul coronavirus vor fi triați în Sistemul Modular Medical de Izolare și Tratament SMMIT, de la Stadionul Portul din municipiul Constanța. De aici, în funcție de gravitatea fiecărei situații, pacienții vor fi externați sau trimiși către alte unități sanitare din județ.

Potrivit comandantului SMMIT Constanța, col. dr. Aurel Trana, unitatea a fost deja dată în folosință încă de duminică, iar luni, la sediul Direcției de Sănătate Publică din Constanța a avut o ședință de lucru unde au fost prezenți toți managerii spitalelor din județ, cei implicați în tratamentul pacienților infectați cu COVID-19, unde s-a stabilit că aici se va face triajul pacienților suspectați cu COVID-19, „pacienții care sunt netestați încă, sunt doar pacienți suspecți”.

„Pacienții se prezintă aici ca și pacienți suspecți și li se recoltează testul. Încercăm cu aparatura noastră să dăm rezultatele cât mai repede. Pacienții care sunt pozitivi sunt automat evaluați din punct de vedere radiologic, biologic și clinic. În funcție de forma pe care o găsim, ei sunt direcționați către celelalte spitale de linia întâi și linia a doua, respectiv cazurile dificile merg la Spitalul de Boli Infecțioase, cazurile mai puțin dificile merg la Palazu Mare sau Mangalia, iar cazurile care au comorbidități importante merg la Medgidia”, a declarat comandantul SMMIT Constanța.

La unitatea de la Stadionul Portul au ajuns, încă de duminică, 14 pacienți pozitivi, iar luni seară, încă doi, care au fost supuși protocolului precizat.

„Pacienții care au fost pozitivi au fost externați în cursul serii, după ce au fost evaluați cum trebuie, au fost externați în cursul serii și în cursul nopții, iar de astăzi avem numai pacienți suspecți. În momentul acesta sunt opt pacienți. Ei vin pe rând, vin aduși, în principal, de la Spitalul Județean”, a precizat col. dr. Aurel Trana.

Potrivit acestuia, capacitatea maximă a spitalului în condiții de izolare, este de maximum 40 de pacienți, pentru că aceștia trebuie să stea singuri până primesc rezultatul.

„În felul ăsta nu mai ocupă saloane întregi la spitale de linia întâi și linia a doua, așteptând rezultatul. În total, aici sunt 168 de paturi. Pentru Terapie Intensivă sunt patru paturi, dar Terapie Intensivă înseamnă doar o terapie intensivă de urgență. Aparatura noastră este de transport, terapie intensivă de transport, astfel încât un pacient care dintr-un motiv sau altul se degradează subit, el primește primul ajutor, este eventual intubat, ținut pe ventilator până se găsește un loc pentru el la un spital dotat cum trebuie pentru un pacient grav”, a mai explicat șeful unității.

El a mai spus că, în funcție de gradul de ocupare al spitalului și de necesități, va putea fi cooptat personal sanitar de la Spitalul Militar Constanța, de la spitalul CFR și de la Centrul de Medicină Navală, iar în cazul în care spitalul s-ar umple cu pacienți, se va primi ajutor și de la alte spitalele militare din țară.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*