Spitalele din Constanța, luate cu asalt pe viscol. Peste 100 de internări în 12 ore

Urgența Spitalului Județean Constanța după deszăpezire
Urgența Spitalului Județean Constanța după deszăpezire

La UPU SMURD au fost înregistrate în  intervalul 10 ianuarie, ora 20.00 – 11 ianuarie, ora 08.00, 72 de prezentări (61 adulţi, 11 copii). La Centrul de Primiri Urgenţe  Băneasa s-au prezentat 3 dintre cazuri.  Din cele 72 de persoane,  23 au rămas internate (18 adulţi, 5 copii). Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la UPU Interne (36) şi la UPU Traumatologie (7).

În ultimele 24 de ore, la UPU-SMURD au fost aduşi 14 pacienţi reprezentând cazuri sociale, 6 numai în ultimele 12 ore.  4 au fost internaţi, 7 au fost duşi la adăpost şi alţi 3 sunt în investigaţii, în UPU.

În total, în ultimele 24 ore, UPU SMURD a înregistrat 272 prezentări.12 pacienti s-au prezentat la Centrul de Primiri Urgenţe  Băneasa. 101 persoane au fost internate în această perioadă, cele mai multe la Interne şi Obstetrică Ginecologie.

Unul dintre cazurile deosebite a fost cel al unui bărbat din Dumbrăveni. Pacientul a fost preluat de elicopterul SMURD și a fost adus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” astăzi, la ora 12.10. Din primele investigaţii medicale, reiese că bărbatul suferă de insuficienţă renală şi sindrom de deshidratare. În continuare, pacientul va fi monitorizat şi va rămâne internat la SCJU.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf Apostol Andrei” Constanţa a luat încă de ieri seară măsuri pentru deszăpezirea tuturor căilor de acces din incinta unităţii, astfel că mai multe utilaje au acţionat în timpul nopţii şi în cursul zilei de astăzi. În prezent, toate căile de acces sunt practicabile.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*