ONG Mare Nostrum: „Numărul delfinilor eșuați crește îngrijorător! Peste șaptezeci de cazuri de eșuări, de la începutul anului!”

Numărul delfinilor eșuați crește îngrijorător!

La mai puțin de două săptămâni de la Ziua Delfinului, ONG Mare Nostrum vine cu o veste proastă: numărul cazurilor de eșuări a crescut îngrijorător în această perioadă. Potrivit unui raport al ONG Mare Nostrum, de la începutul lunii și până acum au fost înregistrate 21 cazuri și 74 de la începutul acestui an.

„Îngrijorător este faptul că în timp ce, în acest an, de la începutul lunii august numărul acestora a ajuns la 21, în perioada similară a anului trecut au fost raportate doar patru cazuri de eșuări. Ceea ce ne ajută foarte mult este implicarea locuitorilor din zona costieră și a turiștilor, care sună la numărul de urgență DELFINI – 0763255731 pentru a ne raporta toate aceste cazuri. Fără ajutorul și implicarea acestora nu am fi putut fi atât de prompți și nu am fi putut contoriza eficient numărul de eșuări. Facem un apel pe această cale către constănțeni și turiști de a ne semnala în continuare atunci când văd delfini eșuați, pentru a ne ajuta atât pe noi, cât și delfinii și marsuinii din Marea Neagră. În această perioadă lucrăm la stabilirea unui număr total al delfinilor din Marea Neagră, un proces laborios pe care sperăm să îl încheiem curând. Am coroborat datele înregistrate în cadrul monitorizărilor aeriene CENOBS, precum și cele deja existente, iar momentul în care vom avea cifrele va fi cu adevărat un moment istoric, pentru că niciodată, în istoria recentă, nu a mai fost derulată o astfel de campanie bazinală”, spune Marian Paiu, coordonator departament Conservarea Biodiversității.

Cei care vor să susțină eforturile ONG Mare Nostrum pentru monitorizarea și conservarea cetaceelor din Marea Neagră, pot adopta simbolic un delfin, pentru 1 an (100 lei) sau pe viață (500 lei). Pentru aceasta, pot trimite un mail la office@marenostrum.ro, în ideea de a obține mai multe detalii. Donațiile vor fi folosite în continuare pentru activităţile de monitorizare şi conservare a celor trei specii de cetacee din Marea Neagră: Delphinus delphis (Delfinul comun), Tursiops truncatus (Afalinul) şi Phocoena phocoena (Marsuinul).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*