Număr record de cazuri de COVID-19 înregistrate în județul Constanța: 259. Focar, cu zeci de persoane infectate, în Negru Vodă

În urma testelor efectuate la nivelul județului Constanța, față de ultima raportare, au fost înregistrate 259 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până sâmbătă, 31 octombrie, pe teritoriul județului au fost confirmate 5.749 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar incidența la 14 zile este de 1,7 la mia de locuitori.

Potrivit Prefecturii Constanța, numărul mare de cazuri înregistrat astăzi pentru județul Constanța este determinat, în primul rând, de apariția unui focar la Centrul de Îngrijire și Asistență „Sf. Andrei” din localitatea Negru Vodă.

„Acolo sunt confirmate 62 de cazuri COVID-19, șase provenind din rândul personalului centrului și 56 din rândul beneficiarilor. Facem precizarea că în centrul din Negru Vodă sunt, în total, 60 de beneficiari și 56 de angajați. Din totalul de 62 de persoane infectate, 10 au fost internate, cu simptome ușoare, la Secția Exterioară Agigea, restul fiind carantinate în centru, acolo unde se află sub supravegherea personalului. De asemenea, un medic de familie va oferi asistență de specialitate, în fiecare zi. Restul de patru beneficiari ai centrului, care nu au fost confirmați cu noul coronavirus, au fost izolați de restul celor aflați în centru”, au precizat reprezentanții Prefecturii Constanța.

În paralel, în tot județul, DSP Constanța a inițiat anchete epidemiologice, pentru a determina dacă se constituie și alte focare.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*