Proiect de peste 2,6 milioane de euro privind creșterea securității Aeroportului „Mihail Kogălniceanu”

Proiect de peste 2,6 milioane de euro privind creșterea securității Aeroportului „Mihail Kogălniceanu”. FOTO: Altimate SA

O asociere formată din companiile Altimate SA, Trident Servicii și Mentenanță SA, UTI CFM SA și Comteh SRL, va implementa un sistem complex de securitate pe Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” din Constanța. Proiectul, în valoare de peste 2,6 milioane de euro, a fost adjudecat de asociere, în urma unei proceduri de licitație publică.

Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, Axa prioritară 2 Dezvoltarea unui sistem multimodal, de calitate, durabil și eficient, Prioritatea de investiții 7c – Dezvoltarea și îmbunătățirea sistemelor de transport care respectă mediul, inclusiv a celor cu zgomot redus și care au emisii reduse de carbon, inclusiv a căilor navigabile interioare și a sistemelor de transport maritim, a porturilor, a legăturilor multimodale și infrastructurilor aeroportuare, cu scopul de a promova mobilitatea durabilă la nivel regional și local Obiectivul Specific 2.3. Creșterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor.

Proiectul prevede îmbunătățirea infrastructurii de securitate fizică pentru asigurarea unui nivel de protecție cât mai ridicat, date fiind prevederile legale în vigoare. Concret, companiile românești vor furniza sisteme moderne de detecție perimetrală, supraveghere video, detecție la efracție și control al accesului, precum și servicii asociate: proiectare, instalare, integrarea sistemelor, testare, instruire, mentenanța echipamentelor și soluțiilor. De asemenea, echipa de proiect va realiza și un sistem de iluminat perimetral.

În contextul geopolitic actual, este esențială implementarea unor soluții tehnologice de ultimă generație pe Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” Constanța, care este situat într-o zonă strategică extrem de importantă: la 26 km de Constanța, 14 km de Canalul Dunăre-Marea Neagră și aproximativ 100 km de Delta Dunării. Sistemele vor asigura un nivel de securitate extrem de ridicat prin supravegherea video a întregului obiectiv (perimetru, puncte de control/porți de acces, platformă aeroportuară, zona administrativă, zone restricționate și zone publice, spații de parcare). Orice tentativă de efracție, furt, distrugere, vandalizare în spațiile protejate va fi identificată cu precizie în timp extrem de scurt, indiferent de condițiile meteo, permițând intervenția rapidă a echipelor autorizate.

Companiile membre UTI care formează Asocierea au expertiză solidă în proiecte destinate domeniului aeroportuar, proiectând și instalând tehnologii de ultimă generație pe cele mai importante aeroporturi din România: București – Otopeni, București – Băneasa, Cluj, Brașov – Ghimbav, Oradea, Sibiu, Bacău, Tg. Mureș, Timișoara.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*