Oana Giurgiu vine la Constanța pentru proiecția de gala a documentarului „Spioni de Ocazie”

Centrul Cultural Multifuncțional de tineret "Jean Constantin" din Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Centrul Cultural Multifuncțional de tineret "Jean Constantin" din Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, și Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, invită publicul constănțean vineri, 6 mai, de la ora 18.00 la proiecția de gală a filmului „Spioni de Ocazie”. Invitați pentru sesiunea de Q&A: Oana Giurgiu – regizor, Letiția Ștefănescu – editor film, Geo Dobre – actor.

Trailer: https://youtu.be/H9cnPX4imJE

Documentarul „Spioni de ocazie” este bazat pe fapte și mărturii reale. Filmul recreează povestea unor acțiuni de spionaj neobișnuite, care au marcat definitiv desfășurarea celui de-Al Doilea Război Mondial: recrutarea unor tineri sioniști din Palestina, trimiși înapoi în țările lor de origine din Europa de Est, inclusiv în România, pentru a obține informații despre germani. Aceștia sunt spionii de ocazie. Documentarul a avut premiera la TIFF 2021 și a obținut Mențiunea Specială a Juriului în cadrul Competiției Românești la Astra Film Festival Sibiu 2021.

Din distribuția filmului fac parte actorii Paul Ipate, Daniel Achim, Ioan Paraschiv, Mihai Niță, George Bîrsan și alții. Printre cei care dau voce personajelor sunt: Istvan Teglas, Ionuț Grama sau Radu Bânzaru.

Montajul îi aparține Letiției Ștefănescu, imaginea lui Alex Gâlmeanu (foto) și Mihai Tănase (video), sound design-ul lui Sebastian Zsemlye, iar muzica originală este compusă de Matei Stratan. Filmările au avut loc în România, Israel și Slovacia.

Informațiile legate de vânzarea biletelor sunt disponibile pe site-ul oficial www.centruljeanconstantin.ro sau pe aplicația cinemagia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*