Societatea care demolează stadionul din Constanța a fost amendata cu 15.000 de lei pentru că nu a luat măsuri de prevenire și limitare a emisiilor de praf

Societatea care demolează stadionul din Constanța, amendată de Garda de Mediu. FOTO: GNM Constanța

Comisarii Gărzii de Mediu Constanța au aplicat o amendă în valoare de 15.000 de lei societății responsabile cu demolarea stadionului de pe strada Primăverii din Constanța, după ce au constatat nerespectarea măsurilor de prevenire și limitare a emisiilor de praf în atmosferă.

Potrivit raportului emis de GNM Constanța, în cadrul unei verificări a activităților de demolare desfășurate pe șantier, s-au identificat mai multe deficiențe care au dus la aplicarea sancțiunii. Printre acestea, se numără neutilizarea tunurilor de apă, absența plaselor de protecție și lipsa implementării procedurilor de lucru menite să reducă poluanții în atmosferă și să prevină dispersia acestora în zona rezidențială învecinată.

Pe lângă amenda financiară impusă, comisarii au cerut și luarea de măsuri de remediere a neconformităților identificate pentru a minimiza impactul asupra mediului și a sănătății locuitorilor din apropiere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*