O avarie RAJA a lăsat fără apă abonații din Agigea și Eforie Nord. În timpul lucrărilor va fi oprită apa și în Lazu

Atenție, se oprește apa!

O avarie RAJA a lăsat fără apă abonații din Agigea și Eforie Nord, iar angajații Regiei lucrează pentru remedierea defecțiunii. De asemenea, în timpul lucrărilor va fi oprită apa și în localitatea Lazu.

Din cauza vechimii și implicit a gradului mare de uzură, conducta de aducțiune cu diametrul de 800 mm, ce pleacă de la Stația de Pompare Bifurcație Cumpăna, a înregistrat o avarie în cursul nopții trecute, în zona localității Agigea. Imediat, pentru efectuarea reparațiilor necesare au fost trimise la fața locului mai multe echipe de intervenție dotate cu toate utilajele necesare.
Astfel, pentru executarea lucrărilor de remediere a avariei, este necesară sistarea furnizării apei potabile în cursul acestei zile – 09 noiembrie 2023, în intervalul orar 08.00 – 22.00. În acest timp, sunt afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Agigea și Eforie Nord.

“Din cauza diametrului mare al conductei, dar și a faptului că aceasta este pozată la o adâncime foarte mare, lucrările sunt mult îngreunate, ceea ce duce la un timp de intervenție mărit. Totodată, având în vedere lungimea sistemelor deservite, precum și debitul mare de apă necesar pentru intrarea în presiune a rețelelor, reluarea furnizării apei potabile se va realiza în mod progresiv în zonele afectate.
Aducțiunea care a înregistrat această avarie are o vechime de aproximativ 60 ani și urmează să fie înlocuită prin Programul Operațional Infrastructură Mare.
Ne cerem scuze încă o dată pentru neplăcerile create abonaților din zonele afectate, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp” – RAJA.

Pentru a se putea interveni în condiții de siguranță în vederea remedierii avariei pe conducta magistrală, din cauza debitului mare de apă și a presiunii din instalație, se impune sistarea furnizării apei și în localitatea Lazu. Drept urmare, până la ora 22.00 în cursul acestei seri, sunt afectați de lipsa apei abonații din cele trei localități, respectiv Agigea, Eforie Nord și Lazu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*