O săptămână de Sunset Sea-mphony 2017 ce a depășit așteptările tuturor

Orchestra Bigg Dimm a’Band din Cluj pe faleza Cazino

Sunset Sea-mphony 2017 a împlinit deja o săptămână. Evenimentul care aduce, în fiecare seară, muzică de calitate constănțenilor și turiștilor a depășit așteptările tuturor, fie că vorbim despre membrii orchestrei, public sau organizatori.

„Nu ne așteptam să fim primiți așa de bine. Este o atmosferă foarte caldă, un public foarte primitor. Am văzut oameni care au dansat tango pe muzica noastră. Nu mă așteptam la această reacție, deși eram convins că muzica noastră le va plăcea. Este pentru prima dată când cântăm pe malul mării, afară, cu toate instrumentele la rece.”, a declarat Răzvan Metea, dirijorul orchestrei Bigg Dimm a’Band, din Cluj.

Într-adevăr, unele din momente inedite ale festivalului sunt momentele când publicul, fie că vorbim despre copii, fie despre adulți, vine în fața orchestrei și dansează. Una dintre piesele favorite este celebrul tango „Por una cabeza”, al lui Carlos Gardel, cunoscut și din filmul „Parfum de femeie”. Încă din prima seară, oamenii au dansat pe aceste acorduri nemuritoare.

Un alt moment inedit a avut loc sâmbătă, când o tânără violonistă din Sibiu, în vârstă de 25 de ani, a vrut să interpreteze o melodie alături de dimabenzi, așa cum își spun membrii orchestrei. A cântat „Adventure of a lifetime” și „Billie Jean”, dar a și înlocuit una din violoniste, care a luat o scurtă pauză, din cauză căldurii puternice. „Fata din Sibiu ne-a mulțumit că i-am oferit posibilitatea să cânte cu noi, ne-a felicitat pentru proiect și… s-a pierdut în mulțime, ca o Cenușăreasă la miezul nopții, dar fără să-și piardă pantoful, ca în poveste”, a spus Georgiana Rusu, organizator al evenimentului.

Experiența concertelor pe faleză este inedită nu numai pentru public, ci și, așa cum spuneam, pentru membrii orchestrei. Unii dintre ei au văzut pentru prima dată marea! În această situație este Beatrice Mureșan, flautistă.

„Am văzut marea pentru prima dată vineri. Să cânți cu ea în fața ochilor este foarte frumos”, ne-a spus. Colegele ne-au mărturisit faptul că în a doua zi de când era în Constanța a stat în apă mai mult de patru ore.

„Este multe peste ce ne-am așteptat, oamenii vin și ne felicită, ne întreabă care e programul de a doua zi. Un sfert din cei care vin aici au mai fost, revin. Sunset Sea-mphony începe să devină un fenomen. Totul este în favoarea noastră: marea, faleza, luna care apare la un moment dat, muzica foarte frumoasă, copiii aceștia minunați de la Cluj, dirijorul, care este un super-profesionist. Totul este în favoarea acestei stări pozitive”, a spus Sebi Pătrunjei, coordonatorul de activități.

Un alt moment inedit a avut loc duminică dimineață, când organizatorii și orchestra i-au invitat pe constănțeni și pe turiști la un picnic simfonic. Membrii orchestrei au cântat pe iarbă, la umbra copacilor bătrâni de pe faleză, și mai aproape de public, un public ce a fost servit cu fursecuri, prăjituri și apă.

Concertele vor continua zilnic, până pe 27 august. Acestea se vor desfășura pe platoul din zona grupului statuar „Pescarii”, până pe 12 august 2017, și în zona amfiteatrului statuii lui Mihai Eminescu, în perioada 13 – 27 august 2017.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*