O nouă etapă de dezinsecție terestră și aeriană în Năvodari pentru combaterea insectelor

O nouă etapă de dezinsecție terestră și aeriană în orașul Năvodari. FOTO: Primăria Năvodari

Orașul Năvodari se pregătește să intre într-o nouă etapă a campaniei de dezinsecție terestră și aeriană pentru a combate prezența insectelor. Autoritățile au anunțat că acțiunile de dezinsecție terestră vor avea loc în două zile consecutive, miercuri, 19 iulie, și joi, 20 iulie, începând cu ora 22.00, în toate parcurile, cartierele și zonele publice din localitate.

Măsurile de combatere a insectelor vor continua și la finalul săptămânii, vineri, 21 iulie, și sâmbătă, 22 iulie, prin efectuarea de acțiuni de dezinsecție aeriană pe întreg teritoriul orașului Năvodari. Pentru aceste operațiuni, se va utiliza insecticidul Solfac Trio EC 140 NF, pentru a asigura eficiența în eliminarea populațiilor de insecte.

Având în vedere natura acțiunilor de dezinsecție, cetățenii sunt rugați să evite în măsura posibilă zonele unde se desfășoară tratamentele, pentru a minimiza riscul expunerii la substanțe chimice. De asemenea, apicultorii sunt avertizați să ia măsuri speciale de protecție a stupilor, astfel încât albinele să nu fie afectate de efectele insecticidului.

Această nouă etapă de dezinsecție vine după o primă campanie desfășurată în perioada 7 – 11 iunie, care a fost precedată de o acțiune de dezinsecție aeriană pentru larvicidare în luna mai.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*