O nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor de rasă comună a început în Constanța

Campanie sterilizare. FOTO Primăria Constanța

Primăria Municipiului Constanța în parteneriat cu Animal Society și Four Paws International continuă proiectul „Efort comun pentru un viitor mai bun” cu prima campanie de sterilizare gratuită din 2023, ce a început luni, 3 aprilie.

Această campanie, care se va desfășura în perioada 3 aprilie – 5 mai, este prima din seria proiectelor care vor fi derulate anul acesta în municipiul Constanța, alături de programe de informare și responsabilizare, evenimente de adopție, vizite în instituții și școli pentru promovarea comportamentului responsabil față de animale și a adopțiilor.

„Începem o nouă campanie de sterilizare a câinilor de rasă comună. Împreună cu dumneavoastră și partenerii noștri instituționali ne dorim să schimbăm în bine viața orașului. Vă rugăm să ne sprijiniți pentru a stopa înmulțirea necontrolată a animalelor rasă comună și pentru a preveni abandonul acestora. Ajutorul constănțenilor este crucial si va contribui la efortul comun al autorității publice locale de a gestiona situația câinilor fără stăpân. Le mulțumesc iubitorilor de animale care au fost alături de noi în toate campaniile derulate de municipalitate și îi rugăm să ne sprijine în continuare. Avem mare nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru implementarea proiectelor de adopție ori de sterilizare a patrupedelor. Nu uitați că în acest moment sunt peste 350 de căței care așteaptă să fie adoptați”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

Proiectul „Efort Comun pentru un viitor mai bun“, inițiat de Animal Society și Primăria Municipiului Constanța, presupune desfășurarea mai multor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraș și derularea mai multor programe de informare adresate constănțenilor, cu scopul implementării unui plan de măsuri uman, eficient, durabil pentru gestionarea înmulțirii necontrolate și a suprapopulației de câini și pisici de rasă comună. Societatea civilă este invitată să se implice în acest proiect și în procesul de luare al deciziilor ce țin de gestionarea animalele comunității.

„Începem anul 2023 cu o primă campanie de sterilizare gratuită pentru câini și pisici de rasă comună, în cadrul proiectului nostru – Efort comun pentru un viitor mai bun. Alături de partenerii noștri de la Four Paws International și de Primăria Constanța, ne-am angajat să gestionăm uman problema animalelor de rasă comună din oraș și să contribuim la bunăstarea acestora. În acest an, vom derula mai multe acțiuni și programe pentru a îndeplini aceste obiective. Invităm constănțenii să ia parte la această inițiativă și să acționeze responsabil, profitând de campaniile și programele pe care le organizăm alături de partenerii noștri în Constanța”, anunță președinte, Animal Society, Anca Tomescu.

Amintim că sterilizarea reprezintă singura soluție umană și sustenabilă pentru problema suprapopulației câinilor și pisicilor de rasă comună. Totodată, conform legii nr. 258/26.09.2013, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie – nerespectarea prevederilor legale se amendează cu sume cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Cei interesați pot înregistra o programare prin apel la numărul de telefon 0754/208.630, începând cu data de 3 aprilie, când echipa Animal Society va efectua operații de sterilizare în Constanţa, pe strada Micșunelelor nr. 2 (lângă parcarea mare).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Acum cateva luni am luat acasa la apartament dint-un loc din Constanta trei pisoiasi (un motan si doua femele) a caror mama a murit sub ochii mei. Sterilizarea gratuita mai e valabila?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*