Pasarela pietonală de la Poarta 2 a Portului Constanța intră în reparații

Pasarela pietonală de la Poarta 2 a Portului Constanța intră în reparații. FOTO CN APM SA

Pasarela pietonală de la Poarta 2 a Portului Constanța intră în reparații capitale, lucrările fiind axate pe execuția lucrărilor de rezistență și lucrărilor de instalații electrice și branșament la rețeaua electrică.

Potrivit Companiei Naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA (CN APM) Constanța, pasarela este amplasată în incinta portului și traversează căile ferate portuare și drumul perimetral al portului. A fost dată în exploatare în anul 1965, iar în anul 1995 a fost reabilitată. Este realizată din beton armat și are lungimea totală de 172 de metri.

În toate zonele cu degradări se va curăța betonul degradat până la armătură și se va curăța armatura. În cazul în care se va constata că aria de armătură a fost afectată semnificativ se va proceda fie la adăugarea de armătură suplimentară în secțiune, fie la consolidarea cu fibră de carbon. Canalele de scurgere a apelor se vor curăța și se va asigura scurgerea acestora în canalizarea existentă în zonă și se vor monta guri de scurgere la fiecare circa 25 de metri pentru a nu mai permite stagnarea apei în zonă. Toate elementele infrastructurii vor fi protejate anticoroziv, se va reface hidroizolația, rețeaua electrică existentă se va înlocui.

Valoarea totală a proiectului este de 5.781.370 lei (fără TVA), din care valoarea lucrărilor de construcție și montaj, executate de SC Heilbronn Produkt SRL, este de 5.530.000 lei (fără TVA). Termenul de execuție este de nouă luni, iar proiectantul este SC Building Design 2000 Top SRL București.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*