UPDATE Minora dispărută de două săptămâni dintr-un centru al DGASPC Constanța a fost găsită în localitatea 23 August

Tudica Isabela Ilona a dispărut la începutul lunii decembrie. FOTO Facebook

O minoră ai cărei părinți sunt plecați în străinătate și de care se îngrijea un unchi, a fost dată de acesta în grija autorităților, declarându-se depășit. Fata a fugit însă din Centrul DGASPC unde era cazată împreună cu o altă minoră și este de negăsit.

UPDATE 19 decembrie:

Minora a fost găsită de către polițiști, aceasta aflându-se la niște rude din localitatea 23 August.

Fata a dispărut de la începutul lunii decembrie. A plecat pe data de 5 din „Centrul de primire minori în regim de urgență Aluniș“ din municipiul Constanța, împreună cu o altă minoră. Aceasta din urmă a fost găsită la locuința mamei naturale, dar cealaltă, este de negăsit.

„Vă rog să mă ajutați să îmi găsesc fetița este dispărută din data de 13.12.2019 din Direcția generală de asistență socială și protecția copilului Constanța. De o săptămână nici Poliția Constanța nu o găsește. O cheamă Tudica Isabela Ilona are 15 ani și jumătate, are 1 ,65 șatena ochii căprui…. Vă rog din suflet pentru orice fel de detaliu,dacă a văzut-o cineva sau a luat contact cu ea va rog să mă contactați pentru orice mic detaliu (…) pe facebook Elena MarioDani Stanescu Vă rog să mă ajutați să îmi găsesc fetița“ sună postarea Georgianei Elena Ella de pe pagina acesteia de Facebook.

Reprezentanții IPJ Constanța nu au putut oferi detalii despre acest caz pentru că nu s-a primit acord de mediatizare din partea instituției în grija căreia se afla.

În schimb, Direcția Generală de Asistență și Protecție Socială Constanța a precizat că:

„Minora în vârstă de 15 ani a fost preluata din familia extinsă, părinții ei fiind plecați în străinătate. Se afla în grija unchiului, care nu a mai făcut fata provocărilor vârstei adolescentei. DGASPC Constanța a luat imediat legătură cu IPJ Constanța la momentul dispariției fete din Centru și se fac toate demersurile pentru găsirea acesteia“.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*