Un cetățean sirian a fost depistat la frontiera cu Bulgaria în timp ce încerca să intre ilegal în România

Cetățeanul sirian a fost observat de către polițiștii de frontieră. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, pe raza localității Negru Vodă, un cetățean sirian care a încercat să intre ilegal în România din R. Bulgaria, pe jos, pe la frontiera „verde”. Persoana în cauză a fost predată autorităților de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă, judeţul Constanţa, acționând în baza unei informații, au depistat, pe raza localității Negru Vodă, o persoană de sex masculin care s-a legitimat cu o carte de identitate cu însemnele Belgiei.

Deoarece documentul prezenta suspiciuni de a fi fals, iar persoana în cauză nu îşi justifica prezenţa în zonă, aceasta a fost dusă la sediul Sectorului Poliției de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cel în cauză este un cetățean sirian, în vârstă de 30 de ani. Acesta a declarat că a încercat să treacă ilegal frontiera cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cetăţeanul sirian fiind predat autorităţilor bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*