O grupare infracțională ce se ocupa cu trafic de droguri a fost pusă la pământ

Captura droguri BCCO Constanta grupare infractionala periculoasa. FOTO Politia Romana

O anchetă demarată la începutul acestui an a avut punctul culminant zilele trecute când, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Constanța și cei de la Direcția Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța au descins la locuințele mai multor suspecți. Era vorba de o grupare infracțională specializată în trafic de droguri de mare risc și cu substanțe cu proprietăți psihoactive, în final 15 persoane fiind conduse la audieri.

Totul a început cu doi bărbați din localitatea Eforie Sud, care, la începutul anului ar fi introdus în țară, din Bulgaria, droguri de mare risc (amfetamină), pe care le-ar fi pus în vânzare. Potrivit anchetatorilor, concomitent, cei doi bărbați ar fi constituit o rețea de distribuție a drogurilor, la care ar fi aderat 8 bărbați, cu vârste între 19 și 49 de ani, din județul Constanța. După ce au avut suficiente dovezi, în dimineața de 14 iunie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, împreună cu polițiștii Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat 17 percheziții domiciliare în județul Constanța,

În urma perchezițiilor, au fost ridicate de la locuințele celor în cauză 120 de grame de pulbere de amfetamină, 30 de comprimate de Alprazolam (Xanax), 100 de grame de substanță pulverulentă albă, 1.630 de pliculețe autosigilante cu substanță vegetală mărunțită, 317 pliculețe autosigilante goale și 57 de țigarete artizanale cu substanță vegetală susceptibilă a avea proprietăți psihoactive.

De asemenea, au fost ridicate și 6 seringi, 3 cântare electronice, 2 grindere, o sabie, 5 cuțite de vânătoare, un baston telescopic din metal, o cagulă din material textil, 3.298 de lei și 400 de euro, 27 de telefoane mobile și 3 laptop-uri.

15 persoane au fost conduse la audieri la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, ulterior 10 dintre ele fiind reținute pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentate Tribunalului Constanța, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*