O educatoare a fost prinsă cu fițuici la examenul de definitivare în învățământ de la Constanța

Inspectoratul Scolar Judetean Constanta. FOTO Catalin Schipor

Pe 24 iulie s-a susținut examenul de definitivare în învățământ. Acesta s-a adresat cadrelor didactice care au îndeplinit o serie de condiții. O educatoare din județul Constanța a încercat să treacă acest examen cu orice preț.

Testarea s-a desfășurat la Liceul Teoretic „Traian”din Constanța și potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Constanța, candidatul care se retrage din proprie iniţiativă, poate solicita anularea lucrării, pe baza unei declaraţii, predă lucrarea şi foaia cu subiecte şi părăseşte sala după cel puţin o oră, dar nu la mai mult de 3 ore de la deschiderea plicului cu subiecte.

Potrivit Ministerului Învățământului, candidații trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

  • efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin 1 an;
  • calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine”;
  • media aritmetică a notelor obţinute la cele două inspecţii la clasă şi la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8, dar note nu mai mici de 7 la probele menţionate anterior.

Lucrările scrise vor fi evaluate în 6 centre organizate la nivel naţional. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie cel puţin 8 pentru promovarea examenului. Primele rezultate vor fi afişate în data de 31 iulie în centrele de examen şi pe definitivat.edu.ro

La Centrul de Examen din județul Constanța au fost 201 candidați înscriși la examen. Dintre aceștia, potrivit reprezentanților ISJ Constanța, au fost 15 absenți, 10 retrași, iar o candidată, educatoare, a fost eliminată din examen pentru tentativă de fraudă, fiind găsite fițuici asupra sa.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*