O călătorie prin Univers, la Planetariul din Constanța. Show-ul va putea fi urmărit exclusiv online  

Planetariul Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Planetariul Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Asociația Culturală Georgiana Rusu invită turiștii și constănțenii la o călătorie online prin Univers, în cadrul proiectului „Colors, Sounds and Motion in a Dark Space”, care va avea loc la Planetariul din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. Show-ul va putea fi urmărit numai pe Facebook din cauza restricțiilor cauzate de pandemie.

Proiectul presupune producția spectacolului de video-proiecții, muzică cu tematică spațială și audio performance „Synesthesia Spectrum” și organizarea a opt reprezentații ale acestui spectacol, ce vor fi difuzate online, pe pagina de Facebook „Colors, Sounds and Motion in a Dark Space”, în zilele de 27, 28, 29, 30 august, 3, 4, 5, 6 septembrie 2020, începând cu ora 20:00.

„Un spectacol impresionant, provocator, emoționant până la lacrimi, o îngemănare surprinzătoare de sunet și imagine care reușește să te pună pe gânduri. Ne pare nespus de rău că, din cauza restricțiilor generate de pandemie, nu putem susține reprezentațiile cu public, în planetarii, așa cum a fost gândit inițial acest concept, dar sperăm că vom reuși să transpunem cât mai exact avalanșa de senzații în cadrul celor opt transmisii online.”, a declarat Georgiana Rusu, manager de proiect.

„Este vorba despre dorința și despre nevoia omului de acces la cunoaștere, o cunoaștere care îi devine, la un moment dat, indispensabilă. Omul realizează imposibilitatea lui de a se dezvolta fără această cunoaștere, chiar dacă se teme de ea. Omul își dorește să descopere, să cunoască și să înțeleagă universul, sub toate formele. Își dorește să călătorească în continuare în univers și nu se mulțumește doar cu acceptarea existenței divinității care l-a creat. Spectacolul este o călătorie în călătoriile din univers.”, a precizat Iulian Enache, regizorul spectacolului.

Synesthesia reprezinta un fenomen perceptiv în care stimularea unei căi senzoriale sau cognitive conduce la experiențe automate, involuntare, într-o a doua cale senzorială sau cognitivă. Synesthesia are ca fenomen derivat Chromesthesia, respectiv asocierea sunetelor cu culori, acest gen de manifestare senzorială stând la baza conceptului acestui proiect. Practic, mai multe structuri muzicale cu influențe spațiale au fost convertite electronic, printr-un program computerizat, în forme vizuale de diferite forme și culori care sunt proiectate pe cupola Planetariului din Constanța, colajul audio vizual fiind completat de un performance live al unui cor format din șapte bărbați.

La realizarea acestui spectacol au contribuit:

– Autor coloană sonoră: Adrian Mihai

– Scenograf: Lăcrămioara Dumitrașcu

– Director artistic: Georgiana Rusu

– Software designer: Lucian Pascu

– Regizor: Iulian Enache

– Distribuție: Iulian Isbășoiu, Viorel Trofin, Jean – Laurențiu Popovici, Dorel Avram Stîngaciu, Alexandru Roman, Constantin Aurelian Ghițoi, Viorel Ilie

– Casting: Lui’s Event.

Este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (A.F.C.N.), aria tematică: Arte vizuale. Bugetul total este de 113.500 lei (85.000 lei finanțare A.F.C.N., 28.500 lei contribuție proprie a beneficiarului). Parteneri sunt Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” Galați, Business Class Tour.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*