Nu scăpăm de ploi. Județul Constanța stă sub Cod Galben de precipitații până marți seara

Inundație la Constanța
Inundație la Constanța. FOTO Arhivă

Meteorologii au emis o avertizare în care este inclus și județul Constanța. Regiunea noastră va fi sub cod galben de ploi până pe 20 septembrie, la ora 21.00.

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie spun că va ploua temporar în toată țara și se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi frecvent 20…25 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp. La începutul perioadei avertizate, cu precădere în regiunile sudice şi sud-estice, ploile vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat de grindină.

Probleme mai mari vor fi însă în județul Tulcea, acolo unde este anunțat un Cod Portocaliu de ploi și temperaturi scăzute. Meteorologii spun că acolo se pot cumula local între 60 și 80 litri de precipitații pe metru pătrat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*