Percheziții ale polițiștilor constănțeni în cinci județe și în București, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste două milioane de lei

Mașină de Poliție

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat marți, 30 mai, 18 percheziții domiciliare la locuințele a nouă persoane bănuite de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, precum și la sediile sociale și punctele de lucru a nouă societăți comerciale.

Potrivit IPJ Constanța, descinderile au avut loc în județele Constanța, Timiș, Ilfov, Tulcea, Olt și în municipiul București. Astfel, în perioada 2016 – 2022, cei nouă suspecți, administratori ai unor societăți comerciale, sunt bănuiți că ar fi încasat ilegal peste 2.000.000 de lei de la o instituție din județul Constanța, în baza mai multor documente falsificate, respectiv ordine de plată, propuneri de angajare a unor cheltuieli, ordonanțări de plată și referate de necesitate. În schimbul acestora, societățile comerciale în cauză ar fi trebuit să livreze diverse bunuri sau să presteze servicii, pe baza contractelor încheiate. În realitate, acest lucru nu s-a întâmplat.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate înscrisuri cu valoare probatorie, precum și suma de 6.000 de euro.

Cercetările în cauză sunt continuate, de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

La acțiune au participat și polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Sectorului 2 București, inspectoratelor județene de poliție Timiș, Olt, Tulcea, Ilfov, precum și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*