La Constanța are loc lansarea volumului „140 de ani de la unirea Dobrogei cu România”

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC). FOTO Adrian Boioglu
Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC). FOTO Adrian Boioglu

Consiliul Județean Tulcea, Primăria Municipiului Tulcea și Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” din Tulcea, în colaborare cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, la Constanța, în incinta instituției muzeale menționate, volumul antologic „140 de ani de la unirea Dobrogei cu România. Studii istorice”.

La eveniment au fost invitați Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea, și Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța.

Totodată, va avea loc festivitatea de premiere a elevilor și profesorilor constănțeni care s-au distins în studiul istoriei naționale, ceremonie în cadrul căreia se vor înmâna diplome și exemplare ale volumului, după care soliștii vocali ai Ansamblului Artistic „Baladele Deltei” vor susține un scurt program de colinde.

Amintim că, în luna aprilie 2018, Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” din Tulcea, susținut de Consiliul Județean Tulcea și Primăria Tulcea, a lansat în mediul academic/științific un concurs dedicat evenimentului 14 noiembrie 1878 și consecințelor sale. Volumul antologic „140 de ani de la unirea Dobrogei cu România. Studii istorice”, apărut la Editura Oamenilor de Știință din România (București, noiembrie 2018), cuprinde nouă studii și articole. La Tulcea, lansarea și festivitatea de premiere s-au desfășurat pe 12 noiembrie a.c., la Teatrul „Jean Bart”, în deschiderea Galei 100 – „Oameni pentru Tulcea – Oameni pentru România”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*