Nouă tineri din Irak şi Turcia, prinși de polițiștii de frontieră constănțeni după ce au intrat ilegal în țară

Nouă tineri din Irak şi Turcia depistați de polițiștii de frontieră constănțeni. FOTO Poliția de Frontieră

Nouă tineri din Irak şi Turcia, care au încercat să intre ilegal în România traversând pe jos frontiera „verde”, au fost prinși de poliţiştii de frontieră constănțeni într-o zonă împădurită din apropierea graniței cu Bulgaria.

Potrivit Gărzii de Coastă, marți dimineață, în jurul orei 04.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Negru Vodă au descoperit, într-o zonă împădurită din apropierea localității de frontieră Dumbrăveni, nouă cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

„Persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituției, unde s-a stabilit că sunt opt cetăţeni din Irak cu vârste cuprinse între 20 și 26 de ani și un cetățean din Turcia, în vârstă de 24 de ani. La cercetări, tinerii au declarat că au încercat să intre ilegal în ţară cu scopul de a ajunge în state din vestul Europei”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Nouă tineri din Irak şi Turcia depistați de polițiștii de frontieră constănțeni. FOTO Poliția de Frontieră

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţenii străini fiind preluați, conform Acordului de readmisie între România și Bulgaria, de către autoritățile de frontieră din statul vecin, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*