Noi focare de Pestă Porcină Africană depistate în județul Constanța la porci mistreți găsiți morți

Mistret. FOTO Marys_fotos

Autoritățile constănțene au decis uciderea a mai multor mistreți după ce în urmă cu o săptămână au fost găsite prin păduri mai multe specimene moarte. Analizele de laborator au scos la iveală faptul că erau infestate cu Pestă Porcină Africană – PPA. 

Pe mai multe fonduri de vânătoare din județul Constanța au fost găsite cadavre de porci mistreț, iar în urma prelevării de țesut și analizarea acestora, toate au ieșit pozitive la Pesta Porcină Africană.

Drept urmare, instituția Prefectului și DSVSA au semnat planuri de măsuri ce se impun în zona fondurilor de vânătoare –  împușcarea mai multor mistreți:

  • Fondul de vânătoare nr. 2 Carvan – 2 mistreți,
  • Fondul de vânătoare nr.12 Cochirleni – 1 mistreț
  • Fondul de vânătoare nr. 49 Dumbrăveni – 4 mistreți.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*