Noi amenzi au fost aplicate de jandarmi pentru protestele de sâmbătă și duminică din Constanța

Misiuni ale jandarmilor constănțeni. FOTO IJJ Constanța

Noi amenzi au fost aplicate de jandarmi pentru protestele de sâmbătă și duminică din municipiul Constanța.

Potrivit IJJ Constanța, în urma acțiunilor de protest neautorizate din zilele de sâmbătă și duminică,  13.01.2024 și 14.01.2024, inițiate de către reprezentanți ai fermierilor și transportatorilor, jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța au fost nevoiți să sancționeze un număr de 46 de participanți, care au încălcat prevederile legale.

“Persoanele în cauză au fost sancționate pentru fapte ce constituie contravenții, în conformitate cu prevederile Legii nr. 60 din 23 septembrie 1991, privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, Art 26, literele a). și d) precum și pentru fapte care constituie contravenții în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 27 septembrie 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, Art. 2, alin. 2) și 25).

În ceea ce privește protestul din data de 15 ianuarie, sancțiunile pentru persoanele care nu au respectat prevederile legale în vigoare se vor aplica ulterior identificării acestor persoane și stabilirii cu exactitate a faptelor de care se fac vinovați” – IJJ Constanța.

Jandarmii și polițiștii le recomandă celor care vor participa la protest în zilele următoare, precum și tuturor persoanelor care se vor afla în zonele de desfășurare a acestuia următoarele:

– să manifeste înțelegere faţă de măsurile luate de autorități pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică;

– să adopte un comportament paşnic şi civilizat și să respecte indicaţiile forțelor de ordine;

– să manifeste răbdare și prudență în timpul deplasării pe drumurile publice pentru a preveni orice eveniment nedorit;

– să evite conflictele de orice natură şi să apeleze la cel mai apropiat echipaj al forțelor de ordine dacă se află într-o situație dificilă sau dacă observă persoane care au un comportament antisocial.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*