Centrul de colectare de ajutoare pentru refugiații ucraineni, deschis la Pavilionul Expozițional din Constanța

Pavilionul Expozitional

Primăria Municipiului Constanța se implică în campania umanitară pentru a-i ajuta pe ucrainenii care fug  din calea războiului.

Astfel, la Pavilionul Expozițional din Constanța a fost deschis un centru de colectare. Toate persoanele care doresc să-i sprijine pe refugiați pot aduce alimente neperisabile dar și haine, pături, perne, produse de igienă sau medicamente, la sediul din bulevardul Mamaia, nr.331A, intrarea din spate, zilnic, între orele 08.00 – 20.00.

Momentan, la nivelul municipiului Constanța, sunt disponibile spații de cazare, atât în unitățile aflate în grija administrației publice locale cât și în cele puse la dispoziție prin bunăvoința unor operatori. De asemenea, municipalitatea este pregătită să asigure hrana pentru refugiați, prin Direcția Generală de Asistență Socială, cât și cu sprijinul operatorilor economici.

„Am constituit un grup de lucru la nivelul primăriei și al instituțiilor subordonate, suntem disponibili 24 de ore din 24. Un grup de persoane a fost deja cazat de municipalitate. Mulțumim operatorilor care ni s-au alăturat deja cât și celor care doresc să sprijine acest efort. E momentul să fim solidari cu cei care suferă din cauza războiului. Toți cei care pot veni în sprijinul familiilor de refugiați, cu camere pentru cazare și o masă caldă, sunt rugați să ni se alăture”, spune Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța.

Cei care vor să doneze sunt rugați să sune sau să trimită un mesaj la numărul de telefon 0799/400.358, folosit inclusiv în aplicația WhatsApp. Pentru persoanele care au nevoie de spații de cazare sau vor să găzduiască refugiați este disponibil numărul de telefon 0737/552.271.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*