Primăria Medgidia pregătește a treia etapă a campaniei de dezinsecție, deratizare și delarvizare

Primăria Medgidia pregătește a treia etapă a campaniei de dezinsecție, deratizare și delarvizare

Primăria Medgidia va desfășura, în perioada 26 iulie – 02 august, cea de-a treia etapă a campaniei de deratizare, dezinsecție și delarvizare în oraș și zonele limitrofe.

Potrivit reprezentanților instituției, în cadrul campaniei vor fi prestate următoarele servicii:

  • servicii de deratizare exterior;
  • servicii de dezinsecție exterior – se vor efectua prin pulverizare de soluție lichidă cu utilaje portabile și de mare capacitate pentru dispersarea substanțelor pesticide de ingestie, contact pentru combaterea insectelor adulte;
  • servicii de delarvizare.

Substanțele se aplică în stare pulverizată, în strat grosier, sub formă de aerosoli.

Tratamentul se va efectua cu aparate pentru fumigații (pulsfog – ceață caldă) pentru combaterea insectelor stadiu adult; cu atomizoare (ceață rece) pentru combaterea insectelor stadiu adult și protecția împotriva insectelor care pot apărea în spații deschise.

Produsele menționate se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar – umană de Ministerul Sănătății și fac parte din grupele Xn (gr. III) și Xi (gr.IV) de toxicitate.

Acțiunea se desfășoară în conformitate cu prevederile OMS 119/2014 și cu recomandările Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie Cantacuzino, privind activitățile de dezinsecție la nivel comunitar.

În perioada menționată, părinții sunt rugați să supravegheze copiii pentru a nu intra în contact cu substanțele raticide și de asemenea posesorii de animale să ia toate măsurile necesare pentru evitarea eventualelor accidente.

În caz de ingerare accidentală se recomandă prezentarea de urgență la medic pentru a stabili antidotul în funcție de substanța folosită (producătorul recomandă VITAMINA K1).

Măsurile de protecție recomandate pentru activitatea de dezinsecție sunt următoarele:

  • substanțele utilizate la activitatea de dezinsecție exterior sunt toxice pentru albine și slab toxice pentru animalele cu sânge cald;
  • copiii vor fi supravegheați de părinți pentru a nu ajunge în raza de acțiune a aparatului generator de ceață rece sau caldă;
  • pentru persoanele vârstnice și cele astmatice sau cardiace se recomandă ca pe durata efectuării dezinsecției, să evite ieșirile și să păstreze o distanță de 50 de metri de raza de acțiune a aparatelor;
  • pentru animale și păsări, nu se impun măsuri de protecție.

În cazul în care intervin condiții meteorologice nefavorabile desfășurării campaniei sau alte cauze care vor împiedica desfășurarea acesteia, perioada de efectuare a activităților va fi prelungită.

Deținătorii familiilor de albine sunt rugați ca, în perioada menționată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine din municipiu.

Prima etapă a acțiunii de deratizare, dezinsecție și delarvizare s-a desfășurat în perioada 20 – 25 mai, iar a doua etapă în perioada 05 – 06 iulie, și au cuprins toate zonele municipiului Medgidia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*