AEC ar fi descoperit un nou caz de colectare a fondului clasei, la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”

Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”. FOTO Facebook

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) susține că după situația înregistrată la Liceul Teoretic Callatis din Mangalia, ar fi descoperit un nou caz de colectare ilegală a fondului clasei, la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanța și solicită Inspectoratului Școlar Județean să trimită o comisie de verificare.

Astfel, reprezentanții AEC spun că în urma publicării tabelului cu „datoriile la xerox” de la Liceul Teoretic Callatis din Mangalia, au lansat un chestionar public prin care elevii să poată comunica colectarea fondului școlii ori al clasei, pentru a identifica unitățile de învățământ în care fenomenul ilegal persistă. Prin intermediul acestui chestionar ar fi fost comunicat, în mod anonim, un tabel cu numele fiecărui elev al unei clase în care era ținută o evidență a celor ce au plătit atât bani pentru fondul clasei, cât și bani pentru cadouri. Sumele colectate sunt de 30 de lei/ elev pentru fondul clasei, și 60 sau 30 de lei/ elev pentru cadouri. Din tabel reiese faptul că au fost colectați în total cel puțin 1.800 de lei.

„Amintim faptul că solicitarea sumelor pentru fondul clasei/școlii/cadouri/xerox este complet ilegală. Considerăm strigător la cer că ajung să fie solicitate sume de la elevi și părinți, în contextul în care învățământul ar trebui să fie gratuit”, au precizat sursele citate.

În acest sens, AEC a transmis o solicitare către Inspectoratul Școlar Județean să trimită o comisie de verificare la liceu, pentru a verifica cum au fost strânse aceste sume și dacă fenomenul persistă și la alte clase ale liceului.

„Solicităm conducerii liceului să stopeze de îndată colectarea ilegală de fonduri! Solicităm ISJ să nu încerce să mușamalizeze cazul și să se asigure că fenomenul ilegal va fi stopat în toate unitățile de învățământ din județ”, au mai transmis reprezentanți AEC.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. ISJ Constanța trimite o comisie de anchetă la Colegiul „Constantin Brătescu” în urma dezvăluirilor AEC – CTnews

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*