Munți de gunoaie la Limanu. Președintele CJC, Horia Țuțuianu s-a implicat personal în ecologizarea zonei

Horia Țuțuianu și Horia Georgescu versus gunoaiele din Limanu. FOTO CJC
Horia Țuțuianu și Horia Georgescu versus gunoaiele din Limanu. FOTO CJC

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Marius Horia Tutuianu a participat la actiunea voluntara de ecologizare a terenurilor limitrofe localitatii Limanu. Cu aceasta ocazie, autoritatile judetene au identificat o problema majora in regiune: peste 7 hectare de teren agricol au fost transformate intr-o groapa de gunoi ilegala.

„Am aflat de initiativa domnului primar Daniel Georgescu si am decis sa o sustin. Stiam ca actiunea de astazi este organizata impreuna cu voluntari, asa ca m-am oferit, la randul meu, voluntar. Stiam ca in aceasta comuna exista mari probleme cu deseurile aruncate in locuri neamenajate, dar nu-mi imaginam ca un intreg camp a fost transformat intr-o groapa de gunoi ilegala. Sunt constient ca este o problema mult mai veche, si aceasta raportat numai la dimensiunea dezastrului. Acest teren, in starea in care se afla acum, este un real pericol pentru toata populatia Comunei Limanu, inclusiv pentru turistii care viziteaza sudul litoralului in sezonul estival”, sustine Marius Horia Tutuianu, presedintele Consiliului Judetean Constanta.

Primul pas: evaluarea costurilor si identificarea surselor de finantare. Astfel, saptamana viitoare, presedintele Consiliului Judetean va convoca o intalnire la care sa participe atat autoritatile locale, reprezentanti ai Ministerului Mediului, Ministerului Sanatatii cat si cei ai Ministerului Finantelor.

„I-am recomandat domnului primar Daniel Georgescu ca pana saptamana viitoare sa faca o evaluare a costurilor pentru ecologizarea zonei. Vom cauta solutii la nivelul judetului, dar gravitatea situatiei ma determina sa fac sesizari inclusiv catre autoritatile nationale. Ne confruntam cu un dezastru ecologic. Nu inteleg cum precedentul edil local a ignorat o problema de asemenea amploare”, a mai declarat presedintele CJC.

In acest context, Marius Horia Tutuianu, face un apel catre toti locuitorii judetului sa nu mai arunce deseurile in locuri neamenajate.

„Cred ca astfel de actiuni de voluntariat, in special legate de protejarea mediului, sunt extrem de utile si, evident, educative. Am fost usor ironizati pentru ca participam la acesta actiune, dar, din punctul meu de vedere, simtul civic trebuie sa primeze si nu are nici o legatura cu functia, varsta sau statutul social al unei persoane. Ii rog pe cei care locuiesc in judet sa dea un exemplu si sa inceapa sa arunce deseurile numai in locurile special amenajate sau sa apeleze la un operator de salubrizare”, a subliniat Marius Horia Tutuianu.

In ceea ce priveste groapa de gunoi constituita ilegal pe raza comunei Limanu, presedintele CJC estimeaza ca lucrarile de ecologizare vor demara in maximum cateva saptamani.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*