Modificări importante în programul de taxare din Zona 0 a Constanței și stațiunii Mamaia în perioada estivală

Reprezentanții Primăriei Constanța au anunțat luni, 29 mai, modificări semnificative în programul de taxare a parcării vehiculelor din Zona 0, cu aplicabilitate în perioada 1 iunie – 31 august. Aceste schimbări vizează atât Constanța cât și Mamaia și au scopul de a facilita și eficientiza sistemul de taxare în această zonă intens frecventată.

Conform noilor reglementări, programul de taxare din Zona 0, care se aplică în ambele locații, va fi în vigoare de la ora 00.00 până la ora 24.00, inclusiv în zilele sărbătorilor legale, pe durata întregii săptămâni, de la luni până duminică.

În ceea ce privește stațiunea Mamaia, în conformitate cu Hotărârea Consiliului Local 123/2021, cu modificările și completările ulterioare, patru locații au fost încadrate ca Zonă 0 de taxare. Acestea includ Parcarea Supraetajată Albatros din Zona Cazino, Promenada 2 (locurile de pe faleză, tronsonul de la Castel până la Hotel Iaki), Parcarea situată în zona Pasarelei Hotelului Rex și parcările situate în zona de nord a stațiunii (Summerland).

Este important de menționat că, momentan, aceste locații, cu excepția parcării Albatros care rămâne închisă până la 31 mai, sunt semnalizate ca Zonă 2 de taxare a municipiului Constanța.

Pentru a informa în mod corespunzător conducătorii auto cu privire la această modificare, autoritățile locale vor efectua lucrări de înlocuire a indicatoarelor rutiere și de informare în data de 31 mai 2023. Aceste acțiuni au ca scop clarificarea și adaptarea semnalizării în conformitate cu noua zonă de taxare, respectiv Zona 0.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*