Vineri, ziua filmelor europene la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din Constanța

„La civil”, un film de Teodora Ana Mihai, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

Vineri este ziua filmelor europene la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din Constanța, iar săptămâna aceasta rulează în premieră „La civil”, un film de Teodora Ana Mihai. Cu premiera mondială în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, unde a primit Prix de l’Audace în cadrul secțiunii Un Certain Regard, lungmetrajul este o dramă captivantă, cu un mesaj puternic.

Filmul este inspirat din fapte reale, fiind rezultatul mai multor ani de cercetări ample întreprinse de Teodora Ana Mihai în colaborare cu scriitorul mexican Habacuc Antonio de Rosario. „La civil” spune povestea lui Cielo, o mamă care își caută fiica răpită de membrii unui cartel de droguri. Cum autoritățile nu reușesc să o ajute, Cielo ia lucrurile în propriile mâini și se transformă treptat din casnică în activistă. Coproducția belgiano-româno-mexicană a fost turnată în 2020, în plină pandemie, în Mexic.

Așadar vineri, 29 octombrie, de la ora 16,40, sunteți așteptați la premiera filmului „La civil”. Biletele le găsiți pe site-ul www.centruljeanconstantin.ro sau la casieria centrului din B-dul Ferdinand, nr.56 înainte cu 30 de minute de începerea proiecțiilor. Accesul se face prin prezentarea unui certificat COVID valid care să ateste vaccinarea sau o dovadă a trecerii prin boală (perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2). Purtarea măștii de protecție este obligatorie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*