Mii de piese auto susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de un milion de lei, depistate în Portul Constanța

Mii de piese auto contrafăcute, importate din China, depistate în Portul Constanța. FOTO Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră și vameșii constănțeni au descoperit, într-un container sosit în Portul Constanţa din China, peste 2.500 de accesorii și piese auto, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de piață de aproximativ un milion de lei.

Potrivit Gărzii de Coastă, o echipă comună formată din polițiști de frontieră şi inspectori din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China, încărcat cu bunuri ce aveau ca destinatar o societate comercială cu sediul social în județul Argeș. În urma verificărilor amănunţite au fost descoperite 2.520 de accesorii și piese auto care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute. Bunurile, cu o valoare de aproximativ 1.000.000 de lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontiera efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*