Teatrele din Oradea și Brăila își împart a cincea săptămână din SEAS 2023 cu Teatrul de Stat Constanța

Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului SEAS 2023 aduce, în perioada 9 august – 13 august, cinci spectacole captivante, reunind trupele de teatru de la Teatrul de Stat Constanța, Teatrul „Regina Maria” Oradea și Teatrul „Maria Filotti” Brăila.

Primul eveniment, programat pe 9 august la ora 21.00 în Teatrul de Vară Soveja, prezintă spectacolul „Goi pușcă”, realizat de Teatrul de Stat Constanța. Bazat pe o poveste ce urmărește cinci șomeri din Sheffield care se aliază pentru a realiza un show de striptease menit să rezolve diverse probleme personale, piesa aduce o comedie britanică cu inimă și umor, reprezentând o opțiune de divertisment de vară.

A doua zi, 10 august, la Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A, Teatrul de Stat Constanța prezintă „Jocuri în curtea din spate”. Piesa, creată de Edna Mazya și regizată de Diana Mititelu (câștigătoarea premiului UNITER 2021 pentru debut), explorează psihologia adolescenților prin povestea a cinci tineri care se confruntă cu ultima zi de libertate și nevinovăție. Spectacolul vine însoțit de o dezbatere moderată de jurnalistul Emil Tatu, pentru a explora temele importante abordate.

Pe 11 august, ora 21.00, publicul se întoarce la Teatrul de Vară Soveja pentru „Colivia nebunelor” prezentată de Teatrul „Regina Maria” Oradea. Piesa este o poveste plină de umor, în care doi bărbați homosexuali se confruntă cu provocarea de a-i cunoaște pe părinții logodnicei fiului lor, într-o comedie savuroasă ce scoate în evidență dinamica relațiilor.

La Sala Studio, în 12 august la ora 21.00, Teatrul „Maria Filotti” Brăila prezintă „Naufragiat! Fantasticele aventuri ale lui Louis de Rougemont (povestite de el însuși)”, o piesă care explorează aventurile incredibile trăite sau inventate de personajul principal în ținuturi necunoscute. Spectacolul oferă o perspectivă unică și fascinantă asupra psihicului uman.

În încheiere, pe 13 august la ora 21.00, în Parcul Arheologic, Teatrul de Stat Constanța prezintă „Logodnă relativă” de Alan Ayckbourn, regizat de Iulian Enache. Această comedie explorează teme precum căsătoria și relațiile, punând în lumină înțelepciunea paradoxală a situațiilor complicate.

Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului (SEAS) 2023, care se desfășoară în perioada iulie – august, este organizată de Teatrul de Stat Constanța și finanțată de Consiliul Județean Constanța, având ca parteneri Primăria Constanța, Universitatea „Ovidius” Constanța și City Park Mall. Diverse restaurante oferă reduceri pentru posesorii de bilete la evenimente, în scopul încurajării participării la evenimente culturale. Programul complet al stagiunii poate fi consultat pe website-ul oficial www.seas.ro. Biletele pot fi achiziționate din timp cu preț redus prin campania promoțională EARLY BIRD, iar pentru evenimentele din zilele de desfășurare, pot fi cumpărate direct de la casele de bilete.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*