Metoda „accidentul“ a luat iar amploare în județul Constanța

bani, lei, spaga, mita
Câștig suplimentar. FOTO Adrian Boioglu

Polițiștii constănțeni s-au confruntat în ultima perioadă cu o „avalanșă“ de persoane contactate cu scopul de a fi înșelate prin metodă „accidentul“. Unii au căzut în plasă infractorilor, alții, mai prevăzători, au reușit să nu se lase înșelați.

În cursul dimineții de luni, 3 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 au fost sesizați de către o femeie în vârsta de 71 de ani, din Constanța, care a precizat că a fost apelată, în jurul orei 03.30 la data de 02.07.2017, pe telefonul fix, de către un bărbat, care s-a recomandat că fiind fiul ei și care i-a spus că a fost implicat într-un accident rutier, solicitându-i o sumă de bani. Bătrână și-a dat seamă că la mijloc este ceva necurat și nu a dat curs  sfatului infractorilor. În cursul aceleiași zile, o altă sesizare a fost făcută la Secția 2 Poliție. De această data, cel apelat, un bărbat, în vârstă de 76 de ani, din Constanța, a căzut în plasă infractorilor. Victimă le-a povestit anchetatorilor că a fost apelat, în jurul orei 02.00 a zilei respective, pe telefonul fix, de către un bărbat, care s-a recomandat că fiind avocat și care i-a spus că fratele lui a fost implicat într-un accident rutier. Acesta a cerut o sumă de bani pentru rezolvarea cazului pe cale amiabilă. A convenit cu vocea necunoscută să ofere sumă de 30.000 de lei unei persoane de sex masculin care aștepta în față locuinței. La fel a pățit și o bătrână de 82 de ani. Aceasta le-a spus polițiștilor Secției 1 că  in noaptea de 2 spre 3 iulie a.c., a fost apelată, în jurul orei 00.00, pe telefonul fix, de către un bărbat, care s-a recomandat că fiind avocat și care i-a spus că fiul și noră să au fost implicați într-un accident rutier. Acesta a cerut sumă de 15.000 de lei pentru rezolvarea cazului pe cale amiabilă. Bătrână a dat toți banii pe care îi avea în casă-1.000 de lei, unui necunoscut care aștepta în față locuinței.

În toate cauzele polițiștii au deschis anchete în vederea identificării autorilor, depistării acestora și tragerea lor la răspundere penală.

Pentru a conștientiza populația, cu precădere persoanele de vârstă a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute și le oferă sume de bani, în schimbul așa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm incă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăteni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanții instituțiilor publice nu solicită bani pentru a rezolvă o spetă de natură penală.

Se recomandă că în astfel de cazuri, în care cetătenii sunt sunați și li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliție, pentru a se verifică dacă fiul, fiică, rudă, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, polițiștii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor inselăciuni, iar persoanele care intentionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate și trase la răspundere penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*