Jandarmii Grupării Mobile Tomis au tras linie anului 2017

Jandarmii Grupării Mobile Tomis au avut mulți clienți certați cu legea. FOTO Cătălin Schipor

Joi, 18 ianuarie, s-a desfăşurat activitatea de evaluare a Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa. La această activitate au participat prefectul judeţului Constanţa, domnul Albu Ioan, colonelul Mihai Cristian din partea I.G.J.R., primarul municipiului Constanţa, domnul Decebal Făgădău, comandanţii structurilor M.A.I., M.Ap.N., S.R.I. şi S.T.S., Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din judeţul Constanţa, şefii parchetelor de pe langă Curtea de Apel şi de pe lângă Tribunalul Constanţa şi o parte din personalul grupării.

 

Ordinea şi siguranţa publică
Anul trecut, Gruparea de Jandarmi Mobilă “TOMIS” Constanţa a executat un număr de 3420 misiuni, rezultând o medie de nouă misiuni desfăşurate zilnic, din care exemplificăm: 640 misiuni de asigurare a ordinii publice, 1543 misiuni de menţinere a ordinii publice şi 788 acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii şi punerea în executare a 425 mandate de aducere emise de către organele de urmărire penală, din judeţul Constanţa către alte judeţe din ţară.

Asigurarea ordinii publice
Concomitent cu executarea misiunilor de menţinere a ordinii publice, efectivele unităţii au executat un număr de 640 misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică; 52 manifestări sportive, 174 manifestări cultural-artistice, religioase şi promoţionale cu participarea unui public numeros, 38 manifestări de protest, din care exemplificăm:
Asigurarea măsurilor de ordine publică cu ocazia la manifestarea sportivă „Raliul Deltei”, -peste 10.000 de persoane; concertul „FORZA ZU”, unde au participat peste 70.000 de persoane; Festivalul Neversea-50.000 persoane; Concertul Europa FM: -;“Zilele Marinei Române”, eveniment organizat de Comandamentul Flotei, în ziua de 15.08.2017 – peste 10.000 de participanţi; Hramul mănăstirii Peştera Sfântului Apostol Andrei, peste 10.000 de credincioşi; Ziua Naţională a României-10.000 persoane, Revelion 2018-Piaţa Ovidiu peste 10. 000 de persoane;

Participarea la menţinerea ordinii publice în sistem integrat cu poliţia
Pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional în anul 2017 au fost organizate şi desfăşurate un număr de 1543 acţiuni, din care 378 misiuni de menţinere a ordinii publice pe litoralul Mării Negre, 495 misiuni de menţinere a ordinii publice executate în mediul urban, 426 acţiuni executate în pieţe, târguri şi oboare.

EFICIENŢA PROBATĂ PRIN REZULTATE:
Jandarmii din cadrul G..J.M. Constanţa au constatat în flagrant prin sesizare directă un număr de 529 fapte cu caracter penal, fiind identificaţi 752 făptuitori, 23 dintre aceştia minori şi 3 persoane date în urmărire.
O pondere importantă din constatări se regăsește pe linia traficului şi consumului ilicit de droguri – 330 fapte, fiind identificaţi 405 autori şi ridicate în vederea continuării cercetărilor pentru a fi predate lucrătorilor din cadrul B.C.C.O. Constanţa, 684 pliculeţe cu fragmente vegetale, muguri vegetali sau comprimate susceptibile de a avea efecte psihoactive şi 27 aparate de mărunţit substanţă vegetală.
Pe linia vânzării ilegale a produselor din tutun au fost constatate 161 fapte cu 161 autori identificaţi şi 5849 pachete de ţigări ridicate în vederea continuării cercetărilor
Totodată în anul 2017 au fost aplicate un număr de 5602 sancţiuni contravenţionale, din care 4619 amenzi, în valoare de 2.024750 lei şi 983 avertismente scrise.

Cooperarea interinstituţională
În anul 2017 s-au executat 788 de acţiuni în cooperare cu alte instituţii, din care exemplificăm: 152 cu Inspectoratul de Poliție Județean Constanţa, 254 cu Garda de Coastă, 32 cu S.R.I., 23 cu D.I.I.C.O.T. şi B.C.C.O. Constanţa, 174 cu organele administraţiei publice locale, 7 cu Serviciul pentru Imigrăei, 11 cu structurile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
De asemenea s-au executat un număr de 135 acţiuni comune cu cele cinci inspectorate de jandarmi judeţene din zona de competenţă, astfel: – I.J.J. Constanţa, I.J.J. Călăraşi, I.J.J. Ialomiţa, I.J.J. Brăila și I.J.J. Tulcea.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*