Meteorologii au emis trei atenționări pentru județul Constanța: coduri galbene și portocalii de vreme severă, respectiv caniculă și disconfort termic, în mai puțin de 24 de ore

Cod galben de vreme rea la Constanța. FOTO: Primăria Constanța

Meteorologii au emis trei atenționări pentru județul Constanța, pentru perioada 06 august, ora 12.00 – 07 august, ora 06.00. Astfel, constănțenii sunt avertizați să fie pregătiți pentru fenomene meteorologice variate și intense.

Prima atenționare, Cod galben, vizează instabilitatea atmosferică temporar accentuată. În intervalul menționat, se vor înregistra averse, descărcări electrice, vijelii și grindină, pe arii restrânse. Cantitățile de apă vor varia între 20 și 25 l/mp, iar local pot depăși 30 – 40 l/mp.

A doua avertizare, Cod portocaliu, este pentru instabilitate atmosferică accentuată și se va întinde de la ora 15.00 până la ora 23.00 în aceeași zi. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, însoțite de vânt puternic, rafale de aproximativ 70 – 80 km/h, vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor fi semnificative, situându-se între 35 și 40 l/mp, iar local pot depăși 50 – 60 l/mp.

În plus, a treia atenționare, tot Cod galben, vizează canicula și disconfortul termic ridicat în majoritatea Dobrogei, inclusiv Constanța. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau chiar va depăși pragul critic de 80 de unități. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 37 de grade Celsius.

Pentru a face față situațiilor dificile, autoritățile recomandă constănțenilor, agenților economici și asociațiilor de proprietari să semnaleze permanent orice problemă la următoarele numere de telefon de contact:

  •     Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055
  •     Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922
  •     Dispecerat Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*