Mai multe persoane care colindau pe străzile din Năvodari, deranjând liniștea publică, au fost amendate de polițiști

Mai multe persoane care colindau, deranjând liniștea publică, au fost amendate de polițiști. FOTO cu rol ilustrativ

Sărbătorile de Crăciun sunt un prilej nemaipomenit de petrecere a timpului împreună cu cei dragi și de a face diverse activități împreună. Și ce poate fi mai magic decât un colind cântat cu prietenii sau familia. Totuși, există o diferență între clasicele colinde și perioadele în care se cântă acestea, respectiv grupurile de persoane care sunt surprinse, de cele mai multe ori având asupra lor boxe sau alte obiecte care produc zgomot puternic.

În ultima săptămână, în orașul Năvodari au fost surprinse patru grupuri de persoane, care au ieșit la colindat, având asupra lor diverse echipamente muzicale. Astfel, în perioada 7 – 12 decembrie, polițiști din Năvodari s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că patru grupuri, formate din cinci până la opt persoane fiecare, deranjau ordinea și liniștea publică pe străzile Dobrogei și Panseluțelor din orașul Năvodari.

Cele 23 de persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 43 de ani, îmbrăcate în Moș Crăciun, au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 16.000 de lei.

Pe această cale, reamintim cetățenilor faptul că tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larmă constituie contravenție, potrivit Legii 61/1991, și se sancționează cu amendă de la 200 la 1.000 de lei.

De asemenea, recomandăm persoanelor care surprind astfel de încălcării ale legii să sesizeze numărul unic pentru apeluri de urgență 112 sau secția de poliție de pe raza locuinței.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*