Membri ai Forţelor Terestre ale SUA ajung în România în baza de la Mihail Kogălniceanu

Militarii americani ai unităţii de Luptă „IRONHORSE” a Brigăzii 1 Blindate din cadrul Diviziei 1 Cavalerie au ajuns la Constanța. FOTO Wikipedia

Militari, echipament şi vehicule ale Batalionului 2 din cadrul Regimentului 5 Cavalerie, aparținând Unităţii de Luptă „IRONHORSE” a Brigăzii 1 Blindate din cadrul Diviziei 1 Cavalerie, au început să sosească în România şi Bulgaria, pentru o rotaţie de nouă luni, în sprijinul Operaţiunii Atlantic Resolve.

Batalionul 2 din cadrul Regimentului 5 Cavalerie aduce peste 500 de vehicule pe roţi şi cu şenile şi alte echipamente, printre care tancuri Abrams şi vehicule de luptă Bradley, ce vor ajunge în această perioadă în Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” din România şi la Novo Selo, în Bulgaria. Rotaţia brigăzii „IRONHORSE” va începe în țara noastră, urmând ca o parte din echipament și militari să-și continue drumul spre Bulgaria.

Dislocare forţelor „IRONHORSE” este parte a prezenţei continue şi o dovadă a angajamentului faţă de Aliaţi şi naţiunile partenere în eforturile de întărire a securității în zona de est a Europei. Militarii americani se vor instrui în comun cu militari români din forțele aeriene și din forțele terestre în vederea consolidării interoperabilității între unitățile participante.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*