Un individ care se ocupa de “Metoda Accidentul” a fost prins de polițiști

“Metoda Accidentul” a debutat în urmă cu câțiva ani, după “expirarea” celei cu mașinile de cusut. Amploarea înșelătoriei “Metoda Accidentul” a fost însă mult mai mare, victimele fiind mult mai numeroase, iar valoarea pagubelor imensă.

În ultimii ani, polițiștii constănțeni au reușit destructurarea mai multor grupări infracționale care se ocupau cu înșelătorii prin această metodă. În general, cei care se ocupă de coordonarea echipelor sunt pușcăriași. Zilele trecute, polițiștii l-au prins pe un individ care era și săgeată – mergea la ușile victimelor pentru a colecta banii, dar și coordonator – de ocupa de telefonat și de găsirea victimelor.

Potrivit reprezentanților IPJ Constanța, suspectul este E.F.-I., în vârstă de 37 de ani, bănuit de comiterea mai multor fapte. Astfel, în perioada ianuarie – aprilie 2017, bărbatul în cauză ar fi comis 5 infracțiuni de înșelăciune și 6 infracțiuni de complicitate la tentativă de înșelăciune, acționând ca și executant al unor persoane încarcerate în penitenciarul Poarta Albă, care coordonau activitatea infracțională. De asemenea, în urma cercetărilor s-a stabilit faptul că în cauze sunt 11 persoane vătămate de pe raza județului Constanța, cărora li s-a cauzat un prejudiciu de aproximativ 105.000 lei.Bărbatul în cauză se află în prezent în stare de arest preventiv.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*