Medici de familie din Constanța, propuși pentru arestare preventivă după ce au eliberat certificate de vaccinare falsificate

Sediul Parchetul Tribunalului si Judecatoriei Constanta. FOTO Catalin Schipor

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au formulat propunere de arestare preventivă față de doi medici de familie din județul Constanța, pentru infracțiunile de luare de mită și fals informatic după ce, contra unor sume de bani, au eliberat certificate de vaccinare falsificate.

Astfel, Bogdan Cristian Munteanu este cercetat pentru săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită și trei infracțiuni de fals informatic după ce, în calitate de medic de familie cu cabinete în Ciocârlia și Valu lui Traian, a pretins și primit, în trei rânduri, sume de bani cuprinse între 1.000 și 1.150 de lei. În schimbul banilor, el a emis trei certificate de vaccinare anticovid, fără ca vaccinul să fie efectiv realizat, și a introdus în sistemul informatic de evidență a persoanelor vaccinate anticovid, datele celor trei persoane ca fiind vaccinate, deși acestea nu se vaccinaseră efectiv.

Cel de-al doilea medic de familie cercetat în dosar, Ioan Daniel Radu, cu cabinet în localitatea Corbu, este acuzat că ar fi primit, în două rânduri, câte 600 de lei, pentru fapte similare. El este cercetat pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită și trei infracțiuni de fals informatic.

În același dosar mai este cercetată penal o a trei persoană, pentru săvârșirea unei infracțiuni de trafic de influență și a unei infracțiuni de instigare la infracțiunea de fals informatic. El a cerut și primit de la un bărbat suma de 1.250 de lei, pentru a-i facilita intrarea la medicul Ioan Daniel Radu în scopul obținerii unui certificat de vaccinare anticovid, fără ca vaccinul să fie efectiv realizat. Tot cu această ocazie, l-a determinat pe medicul de familie să introducă date nereale în sistemul informatic de evidență a persoanelor vaccinate anticovid.

Cei trei au fost reţinuți şi urmează să fie prezentați unei instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, în cazul celor doi medici de familie, şi de arest la domiciliu, pentru cel de-al treilea inculpat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*