CTnews TV: Primarul Mariana Gâju, la Conferința regională cu prilejul celei de-a X-a aniversări a Rețelei Femeilor din cadrul CALM

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu
Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a participat la sfârșitul acestei săptămâni la Conferința regională cu prilejul celei de-a X-a aniversări a Rețelei Femeilor din cadrul CALM „Promovarea liderismului femeilor și a egalității de gen în guvernarea locală: bune practici și lecții învățate din Moldova și din Europa de Sud-Est”.

Cu această ocazie Mariana Gâju, în calitate de președinte al Ligii Femeilor Primar din România și vicepreședinte al ACoR, a susținut o prezentare în cadrul primei sesiuni de lucru, respectiv „Experiența Europei de Sud-Est și lecțiile învățate în promovarea liderismului femeilor în guvernarea locală”:

La data de 10 decembrie 2021, Rețeaua Femeilor din cadrul Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) marchează cea de-a X-a aniversare. În calitate de promotor consecvent al egalității de gen, misiunea de bază a Rețelei este de a face vocea femeilor din Administrația Publică Locală una puternică și distinctă, precum și promovarea participării acestora la toate nivelurile de guvernare. Eforturile consistente ale Rețelei în ultimii ani la nivel național și internațional au contribuit la o schimbare a percepțiilor și atitudinilor față de femeile în roluri de conducere din Moldova. Timp de un deceniu, Rețeaua a obținut rezultate proeminente prin creșterea numărului de femei primare, prin consolidarea capacităților acestora, astfel contribuind la avansare egalității de gen și emanciparea femeilor lidere locale.

Evenimentul a reunit membrele rețelei CALM, primari și practicieni din administrația publică locală din Moldova și Europa de Sud-Est, reprezentanți ai Asociațiilor Autorităților Locale, membri NALAS, parteneri de dezvoltare, reprezentanți ai Autorităților Centrale, experți în domeniul egalității de gen din Moldova și regiune, și multe alte personalități relevante.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*