Marinarii militari români s-au antrenat în zona platformelor de foraj marin din Marea Neagră

Marinarii militari români s-au antrenat în zona platformelor de foraj marin Marea Neagră. FOTO: SMFN

Fregata „Regele Ferdinand”, cu un elicopter IAR 330 Puma Naval la bord, a desfășurat, în cursul acestei săptămâni, un exercițiu de antrenament pe mare, în raioanele maritime din zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române. Antrenamentele au vizat menținerea nivelului de pregătire al echipajului și antrenarea militarilor tineri în executarea misiunilor de bază ale navei.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, pe parcursul misiunii s-au desfășurat și activități de cooperare cu celelalte structuri din cadrul SNAOPSN (Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională)  și companiile care operează platformele de foraj marin în scopul dezvoltării capacității de reacție rapidă şi creşterea gradului de interoperabilitate privind protecția infrastructurilor critice naționale, precum și un exercițiu de neutralizare unei mine marine aflate în derivă, în proximitatea unei platforme petroliere maritime în cadrul căruia echipajul navei militare și-a executat misiunea de limitare și înlăturare a pericolului, în cooperare cu un detașament de scafandri de luptă EOD (specializați în distrugerea dispozitivelor explozive).

Pe tot parcursul misiunii, echipajul fregatei „Regele Ferdinand” a desfășurat activități de cercetare, pentru detectarea și limitarea pericolului de mine și pentru asigurarea siguranței navigației a tuturor navelor aflate în tranzit către și dinspre porturile românești.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*