UPDATE Alertă medicală în sudul litoralului. 37 copii cazați la Neptun au suferit toxiinfecții alimentare

Toxiinfecție alimentară la Neptun. FOTO Arhivă
Toxiinfecție alimentară la Neptun. FOTO Arhivă

Medicii constănțeni sunt în alertă. 37 copii au solicitat intervenția ambulanței în noaptea de duminică spre luni după ce au suferit o toxiinfecție alimentară.

Cei mai mulți dintre pacienți au fost transferați la Spitalul Municipal Mangalia. Medicii de acolo spun că au văzut deja 22 de copii bolnavi din lotul de la Neptun. Alți șase au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța și ulterior au fost transferați în Secția Pediatrie a Spitalului Județean Constanța pentru verificări suplimentare. Alți zece pacienți s-au simțit mai bine și au primit îngrijiri medicale în tabără.

Direcția de sănătate publică din Constanța a declanșat o anchetă în acest caz. Inspectorii DSP au mers la tabără la ora 6.00, iar o altă echipă a discutat cu micuții internați în spitale.

UPDATE – 12.00: Tabăra Comorova din Neptun găzduiește 293 copii cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani. Medicii spun că primele simptome au apătut la o oră după masa de prânz de duminică. Luni la prânz doar doi copii mai erau internați la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

Analizele preliminare făcute la ancheta epidemiologică vor avea rezultate abia în 48 ore. Reprezentanții taberei spun că elevii au mâncat o ciorbă de legume dreasă cu ou și cartofi țărănești la cuptor cu carne de porc. Medicii de la DSP Constanța spun că acești copii vor rămâne în tabără până pe 29 august.

 

Mai multe instituții ale statului au demarat controale în tabără. Comisarii ANPC au aplicat o amendă de 2000 lei pentru că au găsit carne de vită depozitată necorespunzător și neetichetată. Totodată, inspectorii Direcției Sanitar Veterinare fac și ei verificări și urmează să dea sancțiuni. Mai grav este că personalul nu avea controlul medical la termen.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*