Ziua Națională a României, sărbătorită cu onoruri militare la Mangalia

Ziua Națională a României, sărbătorită cu onoruri militare la Mangalia. FOTO: Primăria Mangalia

Ziua Națională a României, organizată de Primăria și Garnizoana Mangalia, va fi sărbătorită prin ceremoniale militare și religioase, în Piața Republicii din localitate.

Locuitorii orașului sunt așteptați, joi, 1 decembrie, începând cu ora 10:00, să ia parte la ceremonialul militar și religios, precum și la depunerea de coroane și jerbe de flori. Manifestările dedicate românilor de pretutindeni vor debuta cu ceremonialul militar, în cadrul căruia va avea loc întâmpinarea comandantului Garnizoanei Mangalia, comandor Mihai Dănilă, de către Garda de Onoare. Din cuprinsul festivităților militare, amintim intonarea Imnului Național, respectiv arborarea drapelului la catarg, oficierea serviciului religios, dar și susținerea alocuțiunilor prin care autoritățile prezente vor evoca semnificația acestei zile.

Pe parcursul evenimentului, se vor depune coroane și jerbe de flori din partea oficialităților și a cetățenilor orașului și va avea loc parada militară a Detașamentului de Onoare al Garnizoanei.

După ceremonialul militar, toți cei prezenți sunt așteptați să servească o porție din tradiționala fasole cu cârnați, oferită de Primăria Mangalia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*