Maia Morgenstern, pe scena Centrului „Jean Constantin” din Constanța în piesa de teatru „Profesiunea Doamnei Warren”

„Profesiunea Doamnei Warren”, pe scena Centrului „Jean Constantin” din Constanța. FOTO Facebook Teatralis

Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din Constanța va prezenta vineri, 17 iunie, la ora 19.30, piesa de teatru „Profesiunea Doamnei Warren” cu Maia Morgenstern, Cristina Mihăilescu, Mihaela Velicu, Claudiu Istodor, Tudor Istodor, Avram Birău și Ion Lupu.

Pentru prima dată, o familie de actori va urca pe scena constănțeană pentru a oferi publicului o piesă de excepție scrisă de George Bernard Shaw.

Scrisă în 1893, piesa „Profesiunea doamnei Warren” a fost cenzurată timp de opt ani, iar când, în sfârșit, a avut premiera la Londra, în 1902, publicul a fost de-a dreptul indignat de conținutul controversat la vremea aceea. Povestea se desfășoară în jurul relației dintre doamna Kitty Warren, matroana unui bordel și fiica ei, Vivie.

Piesa a primit avizul de a putea fi jucată de un teatru profesionist la un an după ce autorul ei câștigase premiul Nobel, în 1925. Piesa fusese inițial interzisă, deoarece Shaw demască imoralitatea societății engleze acoperită de falsa aparență, de filistinism și ipocrizie.

Detalii suplimentare pe https://fb.me/e/1CIb4Q0fi

BILETE disponibile la 80 lei on-line și în rețelele:

iaBilet.ro – https://bit.ly/ProfesiuneaCT-iabilet

Eventim.ro – https://bit.ly/ProfesiuneaCT-Eventim

Ticketstore – https://bit.ly/ProfesiuneaCT-TicketStore

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*