Mai puțin de jumătate dintre candidații la examenul de titularizare din județul Constanța au obținut note peste 7.00

Inspectoratul Scolar Judetean Constanta. FOTO Catalin Schipor

Pe site-ul dedicat, http://titularizare.edu.ro/, au fost afișate marți, 19 iulie, notele obținute la proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/ catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar (titularizare), sesiunea 2022.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Constanța, din cele 800 de lucrări evaluate, 353 (44,13 la sută) au primit note mai mari de 7.00, iar 297, mai mari de 5.00. S-au înregistrat și cinci note de 10.

Contestațiile se pot depune la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța sau prin mijloace electronice în data de 19 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21.00, respectiv în data de 20 iulie, până la ora 12.00. Rezultatele finale se afișează la Inspectoratului Școlar Județean Constanța și pe site-ul dedicat în data de 27 iulie.

Pentru a obține statutul de titular, un candidat trebuie să obțină minimum nota 7.00 atât la proba scrisă, cât și la inspecția specială la clasă/ proba practică și să fie repartizat pe un post didactic vacant publicat pentru angajarea pe perioadă nedeterminată. Nota la proba scrisă are o pondere de 75 la sută din media de repartizare, iar nota la inspecția specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25 la sută din media de repartizare.

Reamintim faptul că numărul de posturi/ catedre vacante la nivelul județului Constanța este 228 pentru angajare pe perioadă nedeterminată (163 – mediul urban și 65 – mediul rural). De asemenea, există și 1.692 de coduri ce reprezintă posibilități de constituire a unor posturi/ catedre vacante în una sau mai multe unități de învățământ, pentru angajare pe perioadă determinată (917 în mediul urban și 775 în mediul rural), la care se adaugă 360 posturi/ catedre rezervate, pentru angajare pe o perioadă determinată (267 în mediul urban și 93 în mediul rural).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*