Magazin mixt din Constanța, amendat de OPC pentru că vindea produse cu data limită de consum modificată cu pixul

Magazin mixt din Constanța, amendat de OPC pentru că vindea produse cu data limită de consum modificată cu pixul

Un magazin mixt din Constanța a fost amendat de Protecția Consumatorilor cu 12.000 de lei pentru că vindea produse lactate cu data limită de consum modificată cu pixul, ori cu termen de valabilitate expirat.

Astfel, în baza unei petiții înregistrate la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, a fost realizat un control la SC Varelyblog Aliment SRL, cu punct de lucru în municipiul Constanța.

„Cu această ocazie, s-a constatat că aspectele sesizate, respectiv comercializarea iaurturilor cu data limită de consum modificată cu pixul, se confirmă”, au precizat reprezentanții CJPC Constanța.

Drept urmare, au fost aplicate două amenzi, în valoare totală de 12.000 de lei, și două avertismente. Totodată, au fost oprite definitiv de la comercializare și retrase din circuitul consumului uman produsele alimentare neconforme și a fost dispusă închidere temporară a unității pe o durată de cinci luni.

La momentul controlului, s-a constatat diverse abateri de la legislația în vigoare, în domeniu:

  • existența la comercializare a unui număr de 15 bucăți produse alimentare, de tip iaurt și salam, care aveau modificată cu pixul data limită de consum/ data durabilității minimale;
  • comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum/ data durabilității minimale depășită;
  • comercializarea unor legume și fructe fără informații privind țara de origine;
  • depozitarea direct pe paviment a băuturilor răcoritoare;
  • comercializarea în vrac a produselor alimentare ambalate în magazin și fără elemente de identificare și caracterizare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*