FOTO VIDEO Copilașii au plantat copaci în curtea bisericii Sf. Mina din parcul Tăbăcărie

Plantare de copaci la biserica Sf. Mina din Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Plantare de copaci la biserica Sf. Mina din Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Momente unice pentru mai mulți copii din Constanța. Ei au avut ocazia să planteze copaci într-o zonă pitorească a orașului, chiar lângă Biserica Sfântul Mina.

Ideea plantării aparține preotului Claudiu Banu și ziua aleasă a fost exact înaintea hramului bisericii. Copiii parohiei au venit la lucru înarmați cu găletușe de apă și au fost ajutați să planteze aproape 100 de copaci. Arborii, destul de tineri, erau de 3-4 ori mai înalți decât cei mici, așa că acțiunea nu a decurs tocmai lin pentru mulți dintre ei. Ajutorul oferit de bunici, părinți sau chiar angajații firmei Pomacost a fost binevenit pentru cei mici.

Miercuri, 11 noiembrie, ortodocșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Mina. Cu această ocazie, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului oficiază începând cu ora 8.30 Sfânta Liturghie la biserica de lemn din parcul Tăbăcărie.

Sf. Mina este originar din Egipt şi a trăit în secolul al III-lea, în timpul împăraţilor romani Diocleţian și Maximian. A slujit în armata romană şi apoi s-a retras în pustie pentru a se dedica rugăciunii şi pentru a fugi de închinarea la idoli, la care erau obligaţi soldaţii. Pentru că şi-a mărturisit credinţa în Hristos, Sfântul Mina a fost supus la chinuri cumplite şi, în cele din urmă, decapitat. În evlavia populară, Sfântul Mina este cunoscut şi ca sfântul ajutător în pagube şi pierderi materiale.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*