Locurile de parcare adiacente digului din Portul Tomis au fost desființate, zona fiind redată circulației pietonale

Locurile de parcare adiacente digului din Portul Tomis au fost desființate. FOTO Primăria Constanța

Cei care aleg să facă o plimbare pe faleza Cazinoului au, începând de joi, 22 iulie, liber până la plaja Modern. Locurile de parcare adiacente digului au fost desființate pentru a prelungi promenada de pe faleza Cazinoului până în zona pietonală din Portul Tomis. Decizia a fost luată în cadrul Comisiei de Circulație.

„Vorbim despre o zonă intens circulată, unde traficul pietonal se desfășura cu dificultate. O plimbare pe faleză devenea o cursă cu obstacole. Constănțenii dar și turiștii erau nevoiți să se strecoare printre autoturismele parcate iar în unele cazuri chiar pe carosabil, riscând să fie accidentați”, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

De astăzi, spațiul ocupat de autovehicule va putea fi folosit de pietoni. Zona a fost delimitată corespunzător prin montarea stâlpilor pentru protecția pietonilor. De asemenea, a fost aplicat marcajul hașurat pentru a semnaliza noua reglementare rutieră.

„Spațiul public reprezintă o resursă pentru orașul nostru. Primăria Municipiului Constanța îți propune să identifice soluții care să permită utilizarea cât mai eficientă și echitabilă a zonelor publice”, au mai precizat sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Sugerez primariei orasului sa planteze stalpisori noaptea de jur imprejurul tuturor autoturismelor din oras. In felul acesta nu vor mai putea fi utilizate si nu vor mai avea nevoie de locuri de parcare.
    Stalipsorii, solutia tuturor problemelor orasului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*