Locatarii din Năvodari protestează pentru că primăria construiește blocuri ANL de 8 etaje pe malul mării, lângă cluburile de fițe

ANL construit lângă cluburile de fițe
ANL construit lângă cluburile de fițe

Acuzații grave la adresa Primăriei Năvodari. Autoritățile au decis să construiască blocuri ANL în zona cluburilor de fițe din Mamaia Nord. Decizia este cu atât mai surprinzătoare cu cât blocurile ar urma să aibă 8 etaje acolo unde nu e voie cu mai mult de 2 niveluri.

Într-un comunicat de presă transmis de locatarii care au apartamente cumpărate în zonă se arată că administrația locală săvârșește un abuz din mai multe puncte de vedere:

  1. Aceasta zona a fost conceputa ca un areal rezidential cu un PUZ ce prevedea explicit regimul de inaltime – maxim P+2 cu POT maxim 35%. Aceste reglementari sunt specifice zonelor litorale de vacanta. Aceste lucruri sunt dovedite si de regimul de impozitare aplicat constructiilor rezidentiale in zone de grad 9. Aceste prevederi, comunicate oficial, se regasesc in autorizatiile de constructie eliberate si au stat la baza optiunilor noastre de a investi in aceasta zona. Nerespectarea in timp a prevederilor din PUZ a dus la aparitia unor cladiri P+4, P+5 si acum P+8 (!!) cu POT de 90% (cladiri considerate de noi ilegale) si a micsorat substantial si artificial valoarea investitiilor noastre. Proprietarii intentioneaza sa actioneze in judecata administratia Navodari si sa solicite daune in raport cu devalorizarea artificiala a imobilelor pe care le detin, devalorizare cauzata cu intentie prin aceste decizii urbanistice.

  2. O cladire cu 8 etaje si 200 de apartamente in zona Depozit 10, strada D 14 strica armonia arhitectonica a zonei, fiind in dezacord cu regimul de inaltime al cartierului.

  3. Conform legii, eligibili pentru achizitia de cladiri ANL sunt locuitori permanenti, cu un statut financiar precar si familisti – iar pentru acest tip de locatar, zona este nepotrivita. Prin proiectele sale urbanistice, Primaria Orasului Navodari nu a reusit sa construiasca in zona Depozit 10 – utilitati sociale gen gradinita, scoala, policlinica, zona de alimentatie (hypermarket), parc, locuri de joaca pentru copii, parcari etc.

  4. Locatarii solicita la acest protest si construirea in regim de urgenta a unei scoli, unei gradinite, unui dispensar, unui parc si unei parcari.

  5. Anuntul de informare publica a fost abuziv afisat cu intarziere, cu data de 11 ianuarie, iar consultarea publica de la sediul Primariei Orasului Navodari a avut deja loc, pe data de 28.01. 2016, in conditiile in care foarte multi locatari sunt plecati, nu au acces la informatie si, in consecinta, nu au putut riposta inca impotriva acestui proiect abuziv. Consideram ca procedura acclerata nu a respectat principiile informarii corecte.

  6. S-au acordat avize pentru construirea de cladiri cu regim de inaltime foarte mare pe faleza – cand in toate tarile civilizate cladirile sunt dispuse descrescator – cele din primul rand la mare fiind cele mai reduse ca si regim de inaltime.

Locatarii și-au propus să iasă în stradă, așa că primul protest va avea loc sâmbătă, 27 ianuarie, la ora 11.00

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*